Uit twee recente meta-analyses, kritische analyses van de gerandomiseerde onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan, blijkt dat coaching op de werkvloer positieve effecten heeft op de prestaties, vaardigheden, coping-mechanismen, het welbevinden en de zelfregulatie van coachees. Ook wandelcoaching helpt, blijkt uit onderzoek van omgevingspsycholoog Agnes van den Berg. Na een traject van vier wandelingen en opdrachten hadden proefpersonen minder last van burn-out, stress en concentratieproblemen. Ook waren ze milder, hadden ze een hogere zelfwaardering en maakten ze meer toekomstplannen.
Gemiddeld aantal sessies voor een coachtraject
- 63% is binnen 6 sessies klaar
- 36% 7 of meer sessies
- 35% 4-6 sessies
- 28% 0-3 sessies
Lees meer over het tarief van coaching en hoe je dit mogelijk vergoed kunt krijgen.
In korte tijd je doelen bereiken
Wie gemotiveerd is en een coach heeft gevonden met wie het goed klikt, kan in drie tot twaalf sessies veel bereiken, weet Yvonne Burger. ‘Zolang het niet om heel diepgaande veranderingen gaat, is een relatief kort traject genoeg. Als het om iets heel concreets gaat, bijvoorbeeld hoe iemand beter met lastige situaties kan omgaan, kan één sessie zelfs al een groot effect hebben.’ Ook de coachees uit ons onderzoek zijn positief. Volgens 77 procent van de coachees heeft de coach hen (heel erg) goed ondersteund bij het bereiken van hun doelen. 52% was achteraf liever eerder naar een coach gegaan. Slechts 5 procent zegt dat zijn coach hem (helemaal) niet goed heeft geholpen.
Dat zijn veelbelovende resultaten. Vroeger impliceerde coaching automatisch dat je een probleem hebt. Tegenwoordig verleent het juist status: 72 procent van de coachgebruikers vindt gecoacht worden een teken dat je de regie van je leven in eigen handen neemt. En dat past helemaal in deze tijd.
- 79% van de mensen die coaching heeft gevolgd is positief
- Ruim drie kwart vindt dat de coach hem (heel erg) goed heeft geholpen bij het bereiken van zijn doelen
- 52% vindt achteraf zelfs dat hij veel eerder naar een coach had moeten gaan
Ook aan de slag met een coach?
Wil je wel een coach, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Coachfinder helpt! Vul de korte vragenlijst in en krijg drie suggesties voor coaches die het best bij je zoekvraag passen.
Wil je meer weten over coaching? Lees dan ook:
- Maar wat heb je eigenlijk aan een coach? Lees het hier.
- Hoe vinden we nou een coach die bij ons past? Lees het hier.
- Hoe weet je of een coach betrouwbaar is? Lees het hier.
- Wanneer kun je beter naar een therapeut? Lees het hier.
- In korte tijd echt iets veranderen, kan dat eigenlijk wel? Lees het hier.