10 tips voor een sterk LinkedIn profiel voor jou als coach

 
10 tips voor een sterk LinkedIn profiel voor jou als coach
7 oktober 2021 -  4 minuten leestijd
Je wilt als coach professioneel aan de slag met LinkedIn, maar hoe pak je dat aan? Het begint bij een sterk profiel. LinkedIn-expert Masja Slootweg weet als geen ander hoe je als coach een vliegende start maakt.

‘LinkedIn is een goed platform om je als coach te laten zien, je kennis te delen en bewijs te tonen hoe je werkt als coach.’ vertelt Masja Slootweg. Ze deelt haar inzichten zodat je direct aan de slag kunt met een goed Linkedin profiel wat past bij jou als coach.

10 tips voor een sterk LinkedIn profiel voor jou als coach:

  1. Blijf up-to-date
    Zorg eerst dat je profiel up-to-date is. Staat je werkervaring erop, is die uitgewerkt en heb je aanbevelingen? Vul alle gegevens in en loop ze eens in het kwartaal even na. Klopt alles nog?
  2. Optimaliseer je kopregel
    De professionele kopregel op LinkedIn is heel belangrijk: je potentiële coachees kijken daar als eerste naar. Schrijf daarin wie je bent, wat je doet, wie je doelgroep is en wat de resultaten zijn van jouw werk. Die kopregel is eigenlijk een korte salespitch en moet de woorden bevatten die mensen gebruiken als ze op zoek gaan naar een coach.
  3. Ga verbinding aan
    Maak connecties met bekenden en onderhoud ze ook. De relatie met je netwerk bouw je op door te reageren op berichten van anderen, een-op-een-berichtjes te sturen of berichten te liken. Het heeft weinig zin om alleen een profiel aan te maken en connecties te verzamelen, en vervolgens geen verbinding aan te gaan.
  4. Maak een plan
    Bepaal vooraf wat je wilt bereiken met LinkedIn. Wat wil je hier als coach uithalen? Wil je vertrouwen opbouwen? Kennis delen? En hoe ga je dat doen? Hoeveel tijd wil je eraan besteden? Wat is voor jou een goede strategie? Plan daarvoor wekelijks of dagelijks tijd in.
  5. Deel je kennis
    Laat zien wat jouw expertise is! Deel kennis en interessante artikelen over jouw vakgebied. Zo vergroot je het vertrouwen van potentiële coachees.
  6. Schrijf voor je ideale coachee
    Bedenk van tevoren wie jouw ideale klant− in dit geval: coachee − is. Schrijf je berichten vanuit de pijn of het verlangen van de coachee. Zo bereik je de juiste mensen.
  7. Hergebruik goede inhoud
    Coaches denken vaak dat ze iets nieuws moeten posten of schrijven, maar je kunt zoveel hergebruiken! Haal bijvoorbeeld uit een artikel een mooie quote of tip. Het helpt ook als je werkt met een vaste structuur of bepaalde thema’s. Dat maakt het makkelijker om inspiratie te houden.
  8. Laat je niet afleiden
    Een probleem met sociale media kan zijn dat je jezelf erin verliest. Scrollen kan demotiveren en onzeker maken. Je ziet dan misschien dat er al ontzettend veel coaches zijn of dat zij het in jouw ogen beter doen. Probeer krachtige keuzes te maken in wat je wilt bereiken via LinkedIn en laat je niet afleiden.
  9. Gebruik aanbevelingen van coachees
    Laat coachees recensies schrijven over jou als coach. Dat wekt vertrouwen voor mensen die op zoek zijn naar een coach. Via LinkedIn kan dat in het blok met aanbevelingen, maar het kan een probleem zijn als de coachee anoniem wilt blijven. Dan kun je aanbevelingen ook anoniem als los bericht delen of in een ander tekstvak op je profiel plaatsen.
  10. Let op je Social Selling Index
    De Social Selling Index is een handige LinkedIn-tool. Hoe hoger deze score, hoe eenvoudiger je volgens LinkedIn nieuwe klanten, in jouw geval coachees, kunt aantrekken. Door bij te houden hoe je score zich ontwikkelt, krijg je inzicht of jouw tijdsinvestering zich terugbetaalt. Dat werkt motiverend en zo blijft het leuk om bezig te zijn met LinkedIn.

Tekst: Japke Sybesma

Wil je ook aan de slag met LinkedIn?

Masja geeft 25 oktober 2021 een online mini-cursus in samenwerking met Coachfinder. Daarin zal ze vijf strategieën bespreken die nodig zijn om via LinkedIn de juiste coachees aan te trekken. Per strategie krijg je praktische opdrachten waar je meteen mee aan de slag kunt. En ook de Social Selling Index, een handige LinkedIn-tool, komt uitgebreid aan bod! Is dit iets voor jou?

Je kunt de mini-cursus ook volgen als je geen lid bent van Coachfinder. Bij een lidmaatschap op Coachfinder krijg je gratis toegang tot het programma.

Ja, ik doe mee met de mini-cursus LinkedIn

LinkedIn profiel coach

Waar wacht je nog op?

Meld je nu aan voor Coachfinder en maak je coachpraktijk nóg succesvoller.