De Sterk in je werk-regeling helpt je om te investeren in je persoonlijke en professionele doelen. Je kunt je richten op vragen als: ‘Ik wil in de zorg werken, maar welke opleiding moet ik daarvoor starten?’ Of: ‘Ik wil graag doorgroeien, maar weet niet welke functie daar het beste bij past.’
Wat is de Sterk in je werk-regeling?
Sterk in je werk is er voor iedereen die al in de zorg werkt, maar ook voor iedereen die in deze sector wil gaan werken. Je kunt zelf aan de slag zonder tussenkomst van je werkgever. Het doel van de regeling is om iedereen (weer) met energie en plezier te laten werken in de zorg- en welzijnssector. Het maakt dus niet uit of je al in de zorg werkt of niet: samen met een coach ga je kijken waar je goed in bent en waar de beste kansen liggen op werk binnen deze sector.
Twee organisaties hebben zich hard gemaakt voor het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’: Regioplus en CNV Zorg & Welzijn, dé vakbond voor mensen in de publieke sector zoals zorg & welzijn.
Samen zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van het project. Zorg- en welzijnsmedewerkers zijn gewend voor anderen te zorgen. Zorgen voor jezelf is soms lastiger. Coaching helpt je daarom met grenzen stellen, assertiever worden en durven aangeven wat je wilt. Als medewerker kijk je samen met een loopbaancoach waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen.
Wanneer kom je in aanmerking?
Sterk in je werk is er voor iedereen die in de zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. Sterk in je werk staat echter ook open voor mensen die zich oriënteren op werken in zorg en welzijn. Die werken in deze sector wel zien zitten, maar verder niet weten welke cursus of opleidingen ze moeten volgen.
Bovendien kunnen deelnemers leren hoe ze een certificaat kunnen halen of vaardigheden kunnen ontwikkelen om iets bij te dragen in een zorgorganisatie.
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze regeling zijn:
- Je hebt het afgelopen jaar weinig tot geen loopbaanondersteuning gehad.
- Je hebt hulp van het UWV ontvangen of enkele scholingsdagen gevolgd, maar niet echt een loopbaantraject gehad.
Coaching in de zorg: werken aan je persoonlijke ontwikkeling
De Sterk in je werk-regeling maakt het mogelijk om te werken aan je professionele ontwikkeling, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt, in een persoonlijk gesprek met een gratis loopbaancoach, informatie over opleidingen en baankansen bij jou in de buurt, maar ook advies over hoe je je werk in de zorg beter kunt organiseren. Ook kan je samen met een loopbaancoach een beroepskeuzetest doen om te kijken welke baan bij je past of kan er hulp geboden worden in een outplacementtraject.
Lees ook: Nieuwe baan: eerste hulp bij een nieuwe uitdaging
Als je al in de zorg werkt dan kun je bij een coach naar keuze terecht met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken.
Als je wilt instromen in zorg en welzijn, is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches.
Een coach helpt om jouw vaardigheden in kaart te brengen. Ook helpt een coach je bij het zoeken van een juiste cursus of opleiding om praktische stappen te ondernemen.
Hulp van een coach: ja of nee?
Twijfel je of coaching iets voor jou is? En of een loopbaancoach jou wel kan helpen? Beantwoord dan voor jezelf de onderstaande vragen. Soms zit je zo vast in je eigen denkpatroon en kaders, dat een loopbaancoach jou weer de goede richting in kan helpen.
- Heb je het gevoel vast te zitten in je werk binnen of buiten de zorg?
- Wil je daar graag met iemand over praten?
- Denk je dat je coach je misschien verder kan helpen?
- Wil je voor jezelf zorgen?
Het ministerie van VWS subsidieert alle trajecten van Sterk in je werk, dus coaching voor jou als (toekomstige) zorgmedewerker kost je helemaal niets.
Hoe kun je je aanmelden?
Je kunt als volgt van deze regeling gebruik maken:
- Ga naar de website van Sterk in je werk en meld je aan;
- Je ontvangt dan zo snel mogelijk een uitnodiging voor een afspraak. Dit kan een online afspraak zijn of een afspraak bij jou in de omgeving.
- Je wordt gekoppeld aan je persoonlijke loopbaancoach. In overleg met deze coach bespreek je hoeveel gesprekken je nodig hebt.
Het coachen gebeurt 100% in vertrouwen. Je ontmoet je coach via videobellen of in levende lijve bij jou in de buurt. Het is persoonlijk en voor iedereen dus anders.
Sterk in je werk loopt door zolang er ruimte is voor nieuwe deelnemers.
Direct aan de slag?
Op Coachfinder vind je veel betrouwbare en kwalitatieve coaches die jou kunnen helpen. De eerste intake is altijd gratis. Ga nu op zoek naar je ideale coach.