Veelgestelde vragen

 

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de coaches?

Alle coaches op Coachfinder moeten voldoen aan onze standaardeisen. Het belangrijkste is dat elke coach een opleiding moet hebben gevolgd die geaccrediteerd is door een van de organisaties die de kwaliteit van coachingopleidingen in Nederland beoordelen. Dat zijn onder andere de NOBCO (beroepsvereniging voor coaches), NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals), LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) en Stir (register van professioneel begeleiders). Verder kijken we naar accreditaties van de grootste internationale coachorganisatie ICF (International Coach Federation).
Ook vragen we van alle coaches dat hun werkwijze aansluit bij de uitgangspunten van Psychologie Magazine: gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en evidence based methodieken.
Verder hebben we met de coaches afgesproken dat iedereen die via Coachfinder komt, recht heeft op een gratis kennismakingsgesprek.
Alle aangesloten coaches onderschrijven bovendien onze gedragscode.
Ondanks onze inspanningen om professionele coaches aan te trekken, zijn wij niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de individuele coaches. Voor schade die eventueel zou ontstaan door gebruikmaking van een coach zijn wij niet aansprakelijk.

Waarom heeft Psychologie Magazine Coachfinder opgericht?

Psychologie Magazine wil mensen verder helpen, ze ondersteunen bij hun ontwikkeling en hun levenskeuzes. Coaching is een vorm van professionele begeleiding die hier goed bij aansluit. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. En wat mag je eigenlijk verwachten van een coach? Om je beter te informeren en je te helpen in de zoektocht naar de juiste coach hebben we Coachfinder opgericht.

Wanneer ga ik naar een psycholoog en wanneer naar een coach?

Coaching en therapie hebben allebei gedragsverandering tot doel. Maar de uitgangspunten zijn verschillend. Een coach helpt bij het verbeteren van bepaalde levenssituaties: meer balans, meer zelfvertrouwen of beter omgaan met stress. De insteek is oplossingsgericht, activerend en gericht op de toekomst. Een psycholoog helpt bij psychische problemen en bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Hier ligt vaak meer nadruk op inzicht in dieperliggende patronen vanuit het verleden van de cliënt. Een therapeutisch traject bij een psycholoog duurt doorgaans ook langer dan een coachingtraject. Bij matige tot ernstige problematiek (zoals verslaving, belemmerende angstklachten of depressie) raden we aan om psychologische hulp te zoeken. Een goede coach zal in zo’n geval ook doorverwijzen naar huisarts of psycholoog.
NB: Coachees blijven altijd zelf verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en keuzes die op dit gebied worden gemaakt; Coachfinder en/of de aangesloten coaches zijn niet aansprakelijk voor schade in dit kader.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een coach?

Allereerst kun je kijken of de coach een keurmerk heeft. Dit garandeert dat zij/hij qua opleiding, bijscholing en ervaring voldoet aan de eisen van een beroepsvereniging. Zo’n accreditatie vergroot dus de kans dat een coach werkt met effectieve modellen en methodes. Alle coaches op Coachfinder hebben in elk geval een gecertificeerde opleiding gevolgd. Meer tips vind je in het artikel Zo vind je een coach die bij je past.

Ik heb een andere vraag of een opmerking (klacht).

Heb je een vraag of opmerking? Stuur je mail naar coachfinder@psychologiemagazine.nl.